Generella Frågor

Vad kan jag förvänta mig vid min konsultation?

Konsultationen tar vanligtvis 60 till 90 minuter och inkluderar kirurgens inspektion av ditt behandlingsområde, en diskussion kring dina mål och förväntningar, en presentation med för/efter bilder, en detaljerad beskrivning av ingreppet, råd kring förberedning och återhämtning, och självklart, kostnaden.

Hur förbereder jag mig själv inför en kosmetisk operation?

  1. Sluta rök! Nikotin påverkar kroppens naturliga läkningsprocess och nedsätter blodcirkulation. Du måste sluta röka 3 till 4 veckor innan operationen.
  2. Drastiskt dra ner eller helt ta bort alkohol. Alhoholkonsumption har negativa effekter på immunsystemet och ökar även risken för infektion.
  3. Informera läkaren om mediciner. Det är väldigt viktigt att vara helt öpppen kring mediciner som tas eller tidigare uppgifter om ditt medicinska tillstånd.
  4. Upprätthåll en hälsosam diet och sömnrutiner. En väl balanserad, låg sodium diet är rekommenderat för att säkerställa att din kropp får all den nödvändig näring och förbättring av post-operation läkningen. Även, börja drick mycket vatten några veckor innan datumet för operationen.

Vilken risk medför en kosmetisk operation?

För de flesta kosmetiska operationerna, de medicinska riskerna är minimala och i nästan alla fall möjlig att fixa till. Några mer allvarliga komplikationer är blödning, nervskada och anestetisk rektion.

Hur är återhämtningsprocessen för kosmetisk operation?

Det finns flera varianter av återhämtningsscenarion beroende på utsträckningen av ingrepp(en). Mindre rutin operationer som exempelvis fettsugning kan ta mindre än en vecka, medan större operationer som bröst/bukplastik kombination kan ta flera veckor innan man kan börja med normala aktiviteter igen.

Kommer jag bli administrerad lokal eller allmän anestesi?

Detta beror på vilken sorts operations som gäller. För mindre invasiva ingrepp, som läpp eller ör korrektion, använde vi lokal anestesi. För något lite mer komplicerat som bröst förbättring eller bukplastik, kommer vi ge allmän anestesi. Denna del kommer tas up mer i detalj under din första konsultation med kirurgen.
Ingrepp Frågor
Ansiktslyft

Kommer ett ansiktslyft återställa mitt ansikte till mitt ungdomliga?

Det kommer med säkerhet hjälpa. Ett ansiktslyft kommer släta ut rynkor och återställa den mjuka vävnaden av halsen, kinder och käklinje. Andra tecken på synlig åldring, förlorad ansiktsvolym, kan bli omhändertaget av injektbaserade sprutor.

Kommer ansiktslyft hålla hela livstiden?

Patienter borde planera att åter göra en ansiktslyft eller fixa till efter 6-8 år. Bästa sättet att förlänga tiden genom att tillämpa en hälsosam livsstil och framför allt, undvika rökning eller kraftig alkoholintag.

I vilken ålder borde jag fundera på en ansiktslyft?

Den typiska åldern för flesta ansiktslyft sker mellan mitten av 40 år till sista åren av 50 års åldern. Kirurger är motvilliga att operera på yngre patienter, föredrar att använda utfyllare för att återställa ton och volym.
Ögonlocksplastik (Blefaroplastik)

Är jag en bra kandidat för Blefaroplastik?

För en övre Blefaroplastik tittar vi på tyngden av övre ögonlock och/eller reduceringen av periferiseendet på orsakad av överflödig hud. För en lägre Blefaroplastik är det huvudsakliga problemet oönskade påsar eller pösighet under nedre ögonlocket. Om du lider av några av dessa konditioner, proceduren borde seriöst uppmärksammas.

Finns det risker med Blefaroplastik?

Medan där finns normala risker associerat med vilken operation som helst, såsom infektion, anestetisk reaktion etc., den största anledningen till orolighet är att efter Blefaroplastik är post-operation blödning. Patientens blodtryck och mediciner kan vara möjliga faktorer. Patienter rådgivs att inte använda aspirin eller andra typer av blodförtunnande medicin.

Hur mycket svullnad och ärrning kan finnas kvar efter Blefaroplastik

Svullnad och blåmärke kommer återfinnas efter Blefaroplastik, men detta kan minimiseras genom att applicera is periodiskt till de utsatta områdena. Stygn tas bort 4-6 dagar efter operationen och patienter kan återgå till normala publika aktiviteter ungefär 2 veckor efter operation.
On the other hand, if you are suffering from unwanted bags or puffiness along the lower eyelids then you should consider having a lower Blepharoplasty.

Bröstförstoring

Kommer jag kunna amma om jag har bröstimplant?

Med vissa undantag, flesta patienter finner inte det svårt att amma efter att ha gjort bröstförstoring.

Vad är hälsorisken som relateras till silikonimplant?

Silikon bröstimplant är den mest studerade medicinska apparat genom tiderna. Upprepade studier har visat att dem är säkra, vilket är en av de anledningar, hos många kliniker världen över, de är mest populära.

Hur länge håller mina implant?

Detta varierar mellan patient till patient, typiska livslängden av ett bröstimplant är runt 10 år. Efter den tiden, genom konsultation med kirurgen, kommer dina implant undersökas för att bestämma, deflation, grad av inkapsling, och allmänt tillstånd.

Kommer jag förlora bröstvårtskänslighet, hur länge, och när återkommer den?

Ja, där kanske förekommer en nedsättning i bröstvårtskänslighet direkt efter operationen, hursom kan du förvänta dig att den återkommer inom 10-12 månader.

Vad kan jag förvänta mig en full, smärtfri återhämtning?

Patienter brukar meddela att det känns bekvämt inom 3 dagar efter operationen. Våra rådgivares riktlinjer rekommenderar en dag eller två innan man fortsätter med kontorsjobb, 2 veckor utan ansträngande aktivitet.
Bröstlyft

Kan jag göra bröstlyft utan implant?

Ja, du kan göra ett bröstlyft utan implant. De två ingreppen har olika mål. Bröstimplant ökar volymen, medan bröstlyft förbättrar bröstens kontur och föryngrar utseendet.

Hur vet jag om jag behöver ett bröstlyft?

Rent allmänt, om din bröstvårta är under bröstvecket så skulle du nog dra nytta estetiken av ett bröstlyft.
Bröstförminskning

Som en ammande mamma, kan jag ha bröstförminskning eller borde jag vänta?

Du borde vänta ett antal månader för att låta dina brösts storlek stabiliseras. Efter det är det fritt fram att göra en förminskning.
Bukplastik (Tummy-Tuck)

Hur länge efter förlossning borde jag vänta innan jag har en bukplastik?

Bukplastik är en traumatisk upplevelse för magmusklerna och yttre vävnad. Vi föreslår att du väntar 6 månader efter din senaste förlossning innan man planerar en förminskning av magen.

Kommer bukplastik ta bort bristingar?

Ja, bukplastik kommer ge dig en platt mage och avlägsna bristningar på magen.

Hur skiljer sig en mindre bukplastik från en full bukplastik?

Även om ingreppen är liknande, en mindre bukplastik fokuserar på den lägre delen av magen och involverar en mindre del av huden från området. Det är lämpligt för patienter som kräver mindre utplattning och toning. En full bukplastik involverar det mesta av huden vid naveln till precis över skrevet, drar åt magmusklerna till revbenen, och drar ut huden hela vägen vertikalt.

Hur skiljer sig en mindre bukplastik från en full bukplastik?

Även om ingreppen är liknande, en mindre bukplastik fokuserar på den lägre delen av magen och involverar en mindre del av huden från området. Det är lämpligt för patienter som kräver mindre utplattning och toning. En full bukplastik involverar det mesta av huden vid naveln till precis över skrevet, drar åt magmusklerna till revbenen, och drar ut huden hela vägen vertikalt.

Fettsugning (Liposkulptur)

Vad är återhämtningstiden för fettsugning?

Vår typiska fettsugningspatient tar ungefär 6 till 7 dagar för att återhämta sig från operationen. Smärta försvinner efter en dag eller två, och det mesta av svullnaden borta efter några månader.

Finns det en minimum ålder för fettsugning?

I vår klinik accepterar vi inte patienter till fettsugning som är under 18 år. Våra yngre patienter vill ofta använda fettsugning som ett alternativ till viktminskning. Fettsugning är bättre utnyttjad som en tillrätta görande procedur menad för att avlägsna områden av fett som är inte av proportion till normal kroppsfigur.